tiistai 29. elokuuta 2017

Uudet opinnot: puusepäksi

Eipä ole juuri tänne tullut kirjoiteltua. Mutta jos sitä taas jaksaisi aloittaa ikäänkuin alusta, kun kerran uudet opinnotkin alkoivat pari viikkoa sitten. Valmistuin keväällä artesaanipuolelta. Ja nyt jatkankin puualan perustutkinnolla. Tämä puuala on hyvä jatko tuolle artesaanitutkinnolle. Se kun kesti vain kaksi vuotta, ja opittavaa olisi ollut vaikka kuinka monen vuoden edestä...Näiden puuopintojen olisi tarkoitus kestää maksimissaan kaksi vuotta.

Pari viikkoa on siis koulua vierähtänyt, ja olen kyllä ollut ihan tyytyväinen. Meillä on todella hyvä opettaja joka selittää asiat tosi hyvin ja selkeästi. Nyt ensimmäisinä viikkoina on tehty pari harjoitustyötä ja harjoiteltu käyttämään koneita ja käyty läpi perusasioita. Jotkut koneet olivat jo entuudestaan tuttuja, mutta hyvä ne oli silti käydä kunnolla läpi. Pitää harjoitella monta kertaa että tulee rutiinia tekemiseen eikä tarvitse aina miettiä että mitä pitikään tehdä seuraavaksi ja kuinka:)

Nyt on tehty leikkulauta ja työsalijakkara valmistunee tällä viikolla. Niistä ehkä joskus selostus. Että ei tämä sepustus nyt jää täysin ilman kuvaa niin laitetaanpa tähän kuva edellisen koulutuksen yhdestä tuotoksesta. Siitäkin olen joskus luonnokseksi kirjoittanut pidemmän jutun, mutta se on kesken vielä (on ollut jo varmaan yli vuoden:)



5 kommenttia:

  1. Mitä ihmettä... ällistyin suuresti kun näin blogiluetteloni ylinnä tämän jutun:) Onpa ihanaa, jos kirjoittelet näitä lisääkin. Kuviahan tosiaan on aiemmin tehdyistäkin aika paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva vaihteeksi väsätä juttu:) Saa nähdä tuleeko tehtyä enemmänkin. Toivottavasti. Kuvia tosiaan olisi jo valmiina edellisistä töistä.

      Poista
  2. Turvallisia ja hauskoja opiskelupäiviä. Hieno pöytä ja niin ihana väri, tulee vanhat talonpoikaishuonekalujen värit mieleen. Minä sain korjattua niihin tuoleihini ne puuttuvat palat sinun antamien ohjeiden mukaan. Kiitos kovasti opastuksesta. Seuraavana olis maalaamisen vuoro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tykkään tuosta lepän väristä itsekin ja siksi en halunnut siihen mitään väriä laittaakaan. Hyvä kun onnistui tuolien korjaukset! Maalaus onkin hauskaa puuhaa:)

      Poista