perjantai 13. toukokuuta 2016

Puuvasara

Tuli tässä eräänä viikonloppuna tehtyä puuvasara kotona. Koulussa taltoilla työskennellessäni olen käyttänyt puista vasaraa ja ajattelin että sellaien voisi olla hyvä kotonakin. Tällainen oli tulos:


Vasaran varsi on sahattu pidemmästä palasta, liekö ollut joku mankeliin liittyvä juttu. Se oli juuri sopiva tähän tarkoitukseen. Reiän vasaran päähän tein käsiporalla, ja hyvin toimi ja nopeasti, ja oli kiva porata käsiporalla. Ensin rupesin poraamaan sähkökäyttöisellä porakoneella, mutta se olisi ollut todella hidasta. Käsiporalla onnistui hetkessä.


Vasaran varsi on tehty ihan valmiiksi pyreästä tangosta, josta vain sahasin sopivan palan, ja tein päähän viillon kiilaa varten. Kiilan laittaminen oli ihan hauskaa. Koulussa olimme joku aika sitten ennen puukon taontaan ryhtymistä korjanneet ensin pajavasarat, ja minun käyttämääni vasaraan piti laittaa uusi kiila. Siitä tuli mieleen käyttää kiilaa myös tässä.





Kokeilin vasaraa saatuani sen valmiiksi ja hyvinhän se näytti toimivan:) Vartta tosin pitäisi vielä vähän hioa. Kuvaajana toimi äiti:)




5 kommenttia:

  1. Minusta tuosta tuli hieno ja olin ihan ällikällä (en onneksi puuvasaralla) lyöty, kun tajusin, että se puunuija on sun tekemä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Ihan kiva oli välillä tehdä puujuttuja kotonakin.

      Poista
  2. Hieno vasara, olet taitava. :) Opein minäkin uutta, käsipora. Meillä on käytetty nimeä kaira. Käsiporalla on yllättävän kevyt porata reikä paksuunkin puuhun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) En tiedä mikä virallinen nimi olisi mutta itse käytän nimeä käsipora. Olin tosiaan yllättynyt miten helppo ja kevyt sillä oli porata, oletin että aikaa menee paljon enemmän.

      Poista
  3. Hei,
    Tuo on nimeltään vintilä. :)

    VastaaPoista